Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen! Belang van sporten en bewegen in tijden van Corona!

Je moet voldoende sporten en bewegen: die stelling wordt ons voortdurend aangeraden, maar tijdens de coronacrisis klinkt de roep nog luider. Dat is niet zomaar. In de link hieronder hoor je experten aan het woord over hoe bewegen misschien wel als het beste medicijn kan worden bestempeld.

Enkele feiten & cijfers: 

  • “Op de afdeling intensieve zorg kampt 7 op de 10 patiënten met zwaarlijvigheid”
  • “Bij een obese bevolking zullen de gevolgen van een besmetting veel erger zijn”
  • “Mensen met een gezonde levensstijl hebben een beter immuunsysteem. En een goed werkend immuunsysteem kan de infectie in de kiem smoren”
  • “Wie ziek is, mag niet sporten”
  • “Een goeie preventie (gezond eten en bewegen) zal veel meer mensen redden in absolute aantallen dan de afdeling intensieve zorg. We moeten er nu aan beginnen om een eventuele tweede golf van het coronavirus te voorkomen.

HEROPSTART TRAININGEN BEWEEGCOACH KASPER (Innerconnection coaching)

Door de versoepeling van de maatregelen rond sporten vanaf 4 mei, wordt het ook weer mogelijk om een training bij onze beweegcoach Kasper op te starten. Zoals jullie weten, moeten er wel een aantal richtlijnen gevolgd worden:

· De sessies gaan door 1 op 1, zoals altijd.
· De sessies gaan door in de buitenlucht. We spreken samen af waar. Dit kan in de tuin van groepspraktijk Kers&Pit of in je eigen tuin, op voorwaarde dat de afstand gerespecteerd kan worden.
· We respecteren de regels rond social distancing, we behouden op elk moment 1,5m afstand.
· Voor en na de sessie zal er gevraagd worden om onze ontsmettende handgel te gebruiken.
· Na elke sessie zal het gebruikte materiaal gedesinfecteerd worden.

Interesse of meer info? Neem contact op met Kasper, innerconnection.be@gmail.com
Heb je nog niet eerder getraind bij Kasper maar wil je wel graag starten? Dan wordt er tijdens een kort kennismakingsgesprek gepeild naar je verwachtingen, mogelijkheden en mogelijkse valkuilen.