Uit de ban van emo-eten

Ga jij ook knabbelen als je gestresseerd of verdrietig bent?
Omdat je het wel écht verdient hebt?
Stop jij ook weleens iets in je mond zonder dat je het doorhebt?

Je hebt ondertussen al vaak genoeg geleerd wat wel en niet gezond is.
Je weet maar al te goed wat je beter laat. Wanneer je moe bent, onder stress staat, verdriet, frustratie of onzekerheid ervaart dan vind je troost in iets lekkers eten of drinken.
En dan komt dat stemmetje, dat zegt dat je het weer helemaal verkorven hebt, dat het weer niets wordt, dat het je toch nooit lukt,…

Herken je dat?
Ben jij ook een emotionele eter?
Wil jij je haat-liefdeverhouding met eten doorbreken?
Dat kan! Dan is deze 6-delige workshop een aanrader voor jou!

Om emo-eten aan te pakken is het van belang de onderliggende drijfveren aan te pakken: ‘Waarom eet je?’ in plaats van ‘Wat eet je?’.

Groepstraject

Een groepstraject heeft verschillende voordelen ten aanzien van een individueel traject.

Voor veel mensen is emo-eten of eetbuien een heel eenzame aangelegenheid. Meestal kennen ze niemand in hun omgeving die iets soortgelijks meemaakt en vaak schamen ze zich erg over hun situatie. Het groepstraject is de ideale manier om mensen te ontmoeten die weten hoe het voelt om hiermee te zitten. Deze ontmoeting kan een grote steun betekenen in het therapietraject.

Een ander voordeel van het groepstraject is dat mensen er de gelegenheid krijgen om in een veilige omgeving te ‘oefenen’.  In groepsessies creëren we een veilige omgeving waarin mensen terug die vaardigheden     uitproberen die ze in de buitenwereld niet meer durven of kunnen gebruiken: de eigen grenzen aangeven, zichzelf mogen zijn, boos kunnen worden, ‘neen’ zeggen, …

Ons groepstraject bestaat uit 6 sessies. Deze sessies worden verzorgd door onze diëtiste Inne én psychotherapeute Joke, daarenboven maak je ook kennis met onze beewegcoach Kasper.

Omdat we graag in kleine groepjes werken, stoppen we de inschrijvingen bij een maximum van 6 deelnemers.

Kostprijs 180€

Door de huidige omstandigheden en opgelegde maatregelen zijn we genoodzaakt de start van het nieuwe groepstraject te verplaatsen naar het najaar. Hou onze facebookpagina in de gaten voor het meest recente nieuws of stuur ons een mailtje en dan houden we je op de hoogte van de nieuwe data.

Individueel traject

Als je je onveilig voelt in groep dan kan je ook instappen in ons individueel traject. Dit bestaat uit 3 sessies bij diëtiste Inne en 3 sessies bij psychotherapeute Joke, de mekaar afwisselen. Indien gewenst kan dit aangevuld worden met een kennismakingssessie met onze beweegcoach Kasper.

Kostprijs 300€

We maken gebruik van een vragenlijst en intakegesprek om te bepalen of het ‘uit de ban van emo-eten’ traject iets voor jou is.