We verwelkomen binnenkort Valérie Bouillart (psychologisch consulent)

Om aan de groeiende vraag en noden te voldoen breiden we onze praktijk uit met een enthousiaste nieuwe collega.

Waarvoor kan je bij haar terecht? Ze stelt zich graag even voor.

Hallo,

Mijn naam is Valérie. Psychologisch consulent, ergotherapeut en IV therapeut i.o. . Ik heb reeds enkele jaren ervaring in de psychosociale sector.

Het leven loopt niet altijd zoals we willen. Soms komen we in ons leven op een punt waarop we het even niet meer weten. Iedereen heeft een rugzak met ervaringen. Die rugzak met ervaringen maakt dat we zijn geworden wie we zijn. Waarom we doen zoals we doen en waarom we reageren zoals we reageren. Het is een rugzak met prettige en mooie maar ook minder prettige en soms moeilijke ervaringen. Met behulp van vrienden en/of familie kom je er soms zelf wel uit. Echter is dit niet altijd het geval en kan het belangrijk zijn om beroep te doen op  een buitenstaander.

Therapie kan voor iedereen iets anders betekenen. Het kan stil staan bij jezelf zijn maar evengoed  betekenen dat je jezelf beter leert kennen, je eigen krachten en mogelijkheden (her)ontdekt, inzicht krijgt in waar je tegenaan loopt, kijkt hoe je weer verder kan, … enzoverder. Ik werk als therapeut graag op maat van de cliënt en dit vanuit een benadering die verschillende stromingen combineert. Wat heb jij hier en op dit moment nodig?

Als IV/integratieve therapeut i.o. vind ik het een enorme meerwaarde om naar de mens in zijn/haar totaliteit te ‘kijken’. Niet enkel cognitief, maar ook gevoelsmatig, non verbaal, lichaamsgericht, gedragsmatig, …. . Jouw verhaal is uniek.

Samen met jou sta ik stil bij jouw verhaal. Vanuit een positief mensbeeld geef ik dan ook graag aandacht aan wat mensen (nog) kunnen. Dit betekent naast het stil staan bij de dingen die niet meer of moeilijk verlopen dat we ook trachten stil te staan bij wat er reeds/nog wel aanwezig is. Samen op weg naar een zinvol en betekenisvol leven waarin je leert omgaan met bepaalde aspecten van jou zijn. Binnen de eigen mogelijkheden trachten we te groeien, te veranderen, talenten te ontwikkelen, jezelf te accepteren, … enzoverder.

Je kan bij mij terecht voor hulpvragen rondom:

 • zelfontplooiing /persoonlijke groei/jezelf beter leren kennen
 • innerlijke conflicten
 • keuzemoeilijkheden
 • zingeving en zingevingsvragen
 • eigenwaarde
 • grenzen
 • laag zelfbeeld
 • emotionele moeilijkheden
 • niet goed in je vel zitten
 • levensvragen
 • vastlopen in het leven
 • sociaal-emotionele moeilijkheden
 • onrust
 • overspannen
 • zelfzorg
 • leren omgaan met moeilijke gedachten en/of emoties
 • terugkerende problemen in contact en relaties met anderen
 • problemen bij veranderingen in je leven en/of overgang naar een nieuwe levensfase
 • nood aan een goed gesprek
 • ….

Een gesprek neemt 50 minuten in beslag, bedraagt € 65 en gaat steeds door na afspraak.

Consultaties op zaterdag voormiddag 

Meer info of afspraak stuur me een mailtje: valerie@groepspraktijk-kersenpit.be

(tel: 0456 61 30 29)