Goede voornemens werken niet. Goede gewoontes gelukkig wel!

Gezonde voornemens voor 2021? Zo gaat het lukken!

Maak je wéér dezelfde voornemens als vorig jaar? En het jaar ervoor én daarvoor: Gezonder leven, meer sporten, vermageren, … Het zijn dus eigenlijk “hernieuwde voornemens.” We nemen het ons vaak zo goed voor, maar houden onze voornemens niet lang genoeg vol met als gevolg geen geslaagde uitkomst. Het is iets heel menselijk, maar waarom doen we dat? Vaak hoor ik als diëtiste mijn cliënten zichzelf snoeihard bekritiseren, “ik heb geen karakter” zegt men dan.  Daar word ik onmiddellijk triest van, want iedereen heeft karakter. In jezelf en in je doelen geloven (zelfeffectiviteit), daar begint het soms al. Wellicht ontbreekt nog de gouden sleutel tot succes. Maar geloof me… dat kan iedereen leren. Dus dit jaar wordt het anders!