We verwelkomen Sofie Meerschaege (Coach in ouderschap)

Om aan de groeiende vraag en noden te voldoen breiden we onze praktijk uit met een enthousiaste nieuwe collega.

Waarvoor kan je bij haar terecht? Ze stelt zich graag even voor.

Hey, ik ben Sofie

Na mijn opleiding Orthopedagogie ben ik in de wereld van de kinderdagverblijven beland als pedagogisch medewerker en stond klaar om zowel de kinderbegeleidsters als de kinderen te ondersteunen.Ik ondervond daar dat opvoeden verschillende kanten heeft, dat het niet altijd zo makkelijk is als het lijkt en dat er grote verschillen zijn tussen gezinnen.

Sinds ik zelf moeder ben geworden van een tweeling is er veel veranderd en besloot ik na een postnatale depressie en 2 burn-outs om mijn leven anders in te richten.Ik besloot om in mijn kracht te gaan staan als persoon, alleen was dat vrij moeilijk aangezien ik opeens ook een ouder was geworden.

Ouder worden van een kind met al die verantwoordelijkheden erbij kan veel vergen van mensen waardoor we vlugger kunnen vergeten wie we zijn, waar we voor staan.Het maakt de opvoeding van de kinderen en de sfeer in het gezin er niet altijd makkelijk op, zeker niet als je dat moet doen in de maatschappij waarin we nu leven.We ervaren allemaal stress, we moeten constant alle ballen in de lucht houden, zorgen dat het huis aan kant is en dat iedereen gegeten heeft, dat er überhaupt geld is om eten te kopen!

We moeten veel en dat speelt ons parten als ouders, het lijkt soms alsof we alleen maar moeten. Ik had daar genoeg van, van dat moeten en begon aan een zoektocht waarin ik me bewust werd van wat ik deed, wat ik echt belangrijk vond en hoe dat mij vooruit kon helpen. Ik leerde bij, ik leerde af en zocht naar mijn kracht: zien wat niet gezien wordt, horen wat niet gezegd wordt en praten wanneer niemand durft te spreken.

Deze kracht helpt mij om een echte ouder zijn, een sterke ouder, een ouder die foert durft zeggen en niet altijd doet wat vanuit de maatschappij wordt aanvaard.Ik werd terug wat rebelser, echter, bewuster van mezelf en de rol die ik had. Ik leerde loslaten en de juiste vragen te stellen aan mijn kinderen om met hun problemen om te gaan.Ik leerde neen zeggen en uitleggen waarom het neen was. Ik leerde zien wat mijn kinderen nodig hadden en kon hen dat geven.

Ik deelde mijn inzichten met kennissen, vrienden, iedereen die op mijn pad kwam en zag dat het veel kon betekenen voor mensen, voor ouders.Zien dat het anders kan, horen dat het niet zo moet en zeggen dat verandering mogelijk is!

Wij als ouders worden continu geconfronteerd met allerhande issues en problemen waardoor we soms de bomen door het bos niet meer zien.We weten dat sommige zaken er nu eenmaal bij horen maar moet dat echt altijd zo moeilijk gaan?

Je kan bij mij terecht als ouder voor allerhande problemen en situaties:

  • Je merkt ernstige veranderingen op bij je kind maar kan er de vinger niet op leggen.
  • Jij en je partner staan niet op 1 lijn als het over de opvoeding van de kinderen gaat.
  • Je krijgt het niet bolgewerkt, je werk, je huishouden, de opvoeding, je relatie
  • Je voelt je enkel nog een moeder of vader en niet meer jezelf
  • Je kind komt niet overeen met je huidige partner
  • Het botert niet tussen jou en je puber
  • Je wilt je (terug) krachtig en zeker voelen als ouder!

Samen met jou en eventueel andere leden van je gezin ga ik op zoek naar de waarom van al die issues en problemen.Ik geef je inzichten mee over je kind, over jezelf, je partner en help je zoeken naar praktische tips en tricks om je rol als ouder op te nemen zonder dat je eraan onderdoor gaat.Ik doe dit onder ECHO wat staat voor ECHt Ouderschap.

Meer info: https://www.echo-ouderschap.com

Consultaties op afspraak, dinsdag (startdatum 4/10/2022). 

Meer info of afspraak stuur me een mailtje: sofie@groepspraktijk-kersenpit.be